Modelbouw museum Holland

Let op: deze pagina moet nog bijgewerkt worden !

Het is de wens van de modelbouwgroep-holland een modelbouw museum te starten. Een locatie hiervoor is nog niet beschikbaar.

Weet u misschien een geschikte plek of heeft u een locatie beschikbaar? Neem dan contact met de stichting!

Het museum kan voor alle doelgroepen zijn. Elke soort van modelbouw is welkom.

TEVENS ZOEKEN WIJ VRIJWILLERS die inzetbaar zijn op diversen fronten. Laat ons weten waar u goed in bent, dan nemen wij contact met u op.

 

ModelbouwMuseum.nl

Modelbouwgroep heeft altijd al de wens gehad om een modelbouwmuseum te starten. We waren ook heel dichtbij maar door het niet naleven van gemaakte afspraken zijn we ermee gestopt.

Dennis de oprichter van de modelbouwgroep is er 2 jaar mee bezig geweest om dit museum te realiseren.

De naam www.modelbouwmuseum.nl is ook in bezit van Dennis en is nu gekoppeld aan de website van de modelbouwgroep.

Ergens in 2011 heeft Dennis de oude Stichting Modelbouwmuseum Leiden benaderd om oude opgeslagen spullen van deze stichting weer onder het oog van de modelbouwer te brengen. Op een locatie die gerealiseerd zou worden in De Rijp waar Dennis ook mee bezig was.

Inmiddels zijn de spullen alleen maar verplaatst en zijn nog niet te zien voor de modelbouwer of publiek en daar willen we toch verandering in brengen.

Via deze site doen we dan ook een oproep aan iedereen die misschien een locatie in gedachten heeft voor dit modelbouwmuseum. De pier in Scheveningen zou een top locatie zijn, maar dat zal niet haalbaar zijn. We zoeken een mooie locatie voor het nieuwe Modelbouwmuseum. TIP! ons wanneer u iets weet!

De modelbouwgroep beschikt over diversen contacten om dit museum in te richten. U kunt u op deze site kijken onder het menu

“Te Koop Aangeboden”, daar staan op dit moment schepen die in het museum geplaatst mochten worden, maar dit werd door de eigenaar uit De Rijp afgewezen. Deze schepen staan nu te koop, maar de eigenaar zou het toch liever in een Modelbouwmuseum zien. Wij vinden dat erg jammer dat dit soort schepen niet aan het publiek getoond kunnen worden, Te zien bij: Big Scale HMS Victory, Big Scale Groene draeck en het Smit Semi 1 platform, op deze site.

Bewezen is dat we het kunnen doen en we het ook in staat zijn dit te bouwen. Maar we gaan nu niet achterover zitten, we proberen het gewoon opnieuw.

We hebben van onze fouten geleerd en in het vervolg gaan we afspraken voortaan altijd eerst op papier zetten. Mede gecontroleerd door het bestuur van Stichting Modelbouwgroep Holland.

Een oproep vanuit de modelbouwgroep is dan ook of we met zijn allen zullen proberen om dit museum te realiseren ? de inrichting van een nieuw “Modelbouwmuseum” is voor 80% in bezit van de Stichting Modelbouwgroep Holland. De rest staat nog opgeslagen in de Rijp.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Dennis Kliffen. zie onder Info: sub. contact op deze site.

 

Aanvang bouw modelmuseum in de "Rijp"

Aanvang bouw modelmuseum in de “Rijp”

Museum zo goed als af

Museum zo goed als af