Modelbouwgroep “doelstelling”.

Let op: deze pagina moet nog bijgewerkt worden !

Doelen Modelbouwgroep

De modelbouwgroep is in 2011 opgericht door Dennis Kliffen, met als doelstelling voor iedereen, maar met name voor de minderbedeelde in ons land, deze ook een kans te geven om modelbouw- hobby  te beoefenen.  Onze collectie bestaat inmiddels uit honderden onafgemaakte boten.  Aangeschaft, met als doel deze op te knappen met die mensen welke deze hobby willen leren. Wij stellen deze boten beschikbaar aan diegene die gewoonweg geen geld hebben om deze hobby uit te oefenen.

PROJECT: Dennis Kliffen (modelbouwgroep) is anderhalf jaar uit de lucht geweest, omdat er een project gerealiseerd werd in ” De Rijp”  Hier werd een modelbouwmuseum gebouwd en Dennis was daar de projectleider. Augustus 2013 zijn de werkzaamheden in de “Rijp” tot een einde gekomen.  Het museum was gebouwd en ingericht en de eigenaar van het pand wilde zelf verder met de exploitatie van het museum.

NIEUWE START: Dennis is vanaf dat moment weer verder gegaan met de Modelbouwgroep en heeft zich nu een aantal doelen gesteld die hij wil bereiken.

Met de modelbouwgroep, die echter nooit is gestopt wil hij nog meer de aandacht vestigen op het bereiken van zijn doelstellingen.

Alles hierover staat beschreven onder het keuze menu “Project goede doel“.  Maar onze enthousiasme kent geen grenzen. We willen steeds meer, mede  doordat we nu meer tijd hebben voor die dingen waarmee we zijn begonnen.  Met mensen een modelbouw hobby uitoefenen.  De leukste modelbouwfamilie van Nederland groter maken, zodat iedereen kan komen bouwen aan de modellen die we in bezit hebben.

PROJECT GOEDE DOELEN:

De wens om schepen gereed te maken en vaarshows te geven bij bedrijven en instellingen.  Bijvoorbeeld bejaardenhuizen en  andere zorginstellingen. Ons streven om mensen een leuke tijd te geven door shows te varen in een nabij gelegen water,  zodat de mensen kunnen genieten van de bijzondere modellen die we hebben. Tevens kunnen die mensen welke aan onze modellen mee  hebben gewerkt er ook meevaren en de mensen die in een  zorginstellingen verblijven kunnen gelijk mee genieten.

STREVEN: Wij bieden de mogelijkheid om drie dagen per week een dagdeel te komen knutselen aan boten voor het eerder aangegeven doel. O.a.  het varen voor mensen in zorginstellingen.

Op vaste dagen te realiseren dat er in de loods in Oosterblokker gewerkt kan worden aan modelbouwboten. Het benodigde gereedschap en materialen zijn aanwezig,  maar we missen de mensen die hier ook aan willen werken en deze hobby  willen beoefenen. Iedereen, en we denken niet alleen aan jonge of oude mensen, nee!  We denken aan iedereen die dit graag zou willen doen. Jong of oud maakt niet uit. Wie je bent wat je doet,  alleen moet je dit wel leuk vinden om te doen en dan gaat de rest vanzelf.

Herkent u zichzelf hierin of bent u een echte knutselaar of modelbouwer, wij zoeken dus mensen die dit met ons willen delen.

Aanmelden: Voor meer informatie kunt u altijd bellen met Dennis of via e-mail mag u zich ook aanmelden en tevens langs komen voor een kennismaking.

Ons grootste schip is maar liefst 5 meter en tevens hebben we diversen modellen rond de 2 a 3 meter lang. Eveneens zijn we bekent met alle maten modelbouwtreinen en beschikken we ook over diversen vliegtuigmodellen.

VOORLICHTING: Een volgend doel is educatieve lessen te geven op scholen over de VOC tijd. Inmiddels hebben we diversen Nederlandse VOC modellen die we aan scholen kunnen presenteren, zodat de leraar geschiedenis er wat over kan vertellen. De schepen stellen we gratis ter beschikking. Dit en nog veel meer plannen zijn er om de modelbouw weer op de kaart te zetten in Nederland.

OPROEP!

Tot slot wil ik ook nog aangeven dat we weer naarstig op zoek zijn naar een locatie voor een modelbouwmuseum. Wij barsten uit onze voegen en hebben genoeg spullen om een nieuw museum in te richten. Heeft u een locatie ter beschikking? Of mocht u een locatie weten?  Laat het ons gerust weten, met in uw achterhoofd dat de modelbouwgroep er is voor mensen door mensen.

Modelbouwgroep

Modelbouwgroep